Dureri osoase și articulare

Agilitatea corpului uman se bazează pe rezistența osoasă și flexibilitatea articulațiilor sale. Sistemul musculo-scheletic uman complex este mai mult decât un cadru – un clic aici și un clac acolo poate crea o presiune extremă asupra articulațiilor și poate provoca dureri intense în aceste „structuri fragile.”
Durerea articulară și osoasă poate fi resimțită fie la o anumită articulație, fie simțită simultan în diferite părți ale corpului. Principalii factori care contribuie la durerea intensă la nivelul articulațiilor osoase ar putea fi mulți – inclusiv încetinirea metabolismului odată cu vârsta, afecțiunile cronice legate de oase, stresul și epuizarea nivelului de calciu la femei, în special după menopauză.
Articulațiile includ mai multe părți de susținere și în mișcare. Ele constau de obicei din țesut conjunctiv fibros și cartilaj. Orice parte a articulației (os, mușchi, țesut sau cartilaj) poate fi o sursă de durere. Deși din punct de vedere tehnic mușchii nu fac parte dintr-o articulație, ei sunt importanți deoarece mușchii puternici ajută la susținerea și protejarea articulațiilor.
Durerea de genunchi este cel mai frecvent tip de durere articulară, urmată de durerea de umăr și șold. Cu toate acestea, durerile articulare pot afecta orice parte a corpului. Articulațiile dureroase devin din ce în ce mai frecvente pe măsură ce îmbătrânim. Durerea de genunchi poate fi fie severă, cauzată de traumă, fie cronică, cauzată de încordare, degenerare sau lezarea ligamentelor. Articulațiile genunchiului sunt extrem de vulnerabile la efort și răni, ceea ce înseamnă că aproape toată lumea poate suferi de dureri de genunchi, deși cauzele vor varia. Genunchii dureroși sunt o problemă comună. Din păcate, ele sunt deseori ignorate până când devin mai severe, ceea ce face viața de zi cu zi mai dificilă.

Dureri de genunchi și obezitate

Articulațiile genunchiului deranjează adesea persoanele supraponderale și obeze. Două treimi dintre ei raportează probleme cu un genunchi dureros. Greutatea corporală în exces provoacă o suprasolicitare extraordinară a genunchilor și duce la degenerarea articulațiilor ca urmare a presiunii prea mari, dar și a inflamației, care este încurajată de obezitate.

Cauzele durerii de genunchi la bătrânețe

Este firesc că, pe măsură ce îmbătrânim, există o degenerare tot mai mare a cartilajelor și țesutului osos, precum și slăbiciune musculară. Articulația genunchiului, ca și altele, se uzează odată cu vârsta.

Durerile articulare prezintă adesea următoarele simptome:

  • Umflătură;
  • Rigiditate;
  • Dificultate și durere în timpul mișcării, îndoirii și întinderii brațelor, picioarelor;
  • Pierderea mișcării;
  • Înroșirea pielii din jurul articulațiilor care este o atingere caldă.

Dacă vă confruntați cu dureri articulare, chiar și sporadic, este timpul să vă ocupați de sănătatea oaselor Dvs.! JBA MEDICAL PHARMA oferă o selecție de dispozitive medicale eficiente pe bază de acid hialuronic cu greutate moleculară mare pentru a restabili lichidul sinovial fiziologic al articulațiilor, dar și o gamă largă de produse destinate prevenției și ameliorării lor.